Рецепт італійської паски (панеттоне) від Вадима Ковальова

За декілька днів найбільше християнське свято - Пасха, напередодні якого майже всі господині готуються до випікання головного символу свята – паски. Вона являється окрасою пасхального кошика та святкового столу.

Останні роки стає модним звітувати про свої успіхи у випіканні пасхального символу в соціальних мережах, але дана випічка є дуже складною та потребує особливої уваги. У деяких родинах рецепт паски передавався з покоління в покоління, а дехто старається відійти від традицій та спробувати щось нове та оригінальне, і, тут у нагоді стають рецепти, якими рясніє Інтернет, кулінарі телевізійні шоу та блоги.

Редакція сайту «3849.com.ua» пропонує рецепт італійського панеттоне від талановитого шеф-повара із Кам'янця-Подільського Вадима Ковальова, який любить ділитись рецептами, адже це стимулює його розвиватись та вдосконалюватись як повара.

Інгредієнти:

  • мука – 500 г;
  • пивні дріжджі (свіжі не сухі) – 12 г;
  • молоко – 60 мл;
  • яйця – 3 цілих та 4 жовтка;
  • цукор – 160 г;
  • ізюм – 100 г;
  • цукати 40 г;
  • ванільний цукор – 3 пакетики;
  • вершкове масло - 160 г.

Приготування панеттоне можна умовно розділити на три фази.

Перша фаза: ізюм заливаємо холодною водою, щоб він почав розмокати. В глибокій мисці замішуємо: 100 г муки, 1 ложку цукру, 10 г дріжджів, 60 мл молока. Добре перемішуємо всі компоненти до однорідної консистенції. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо тісто підніматися у духовку, розігріту до 30 градусів (так воно швидше підніметься). Чекаємо доки тісто збільшиться у два рази, для цього необхідно близько 1 години.

Потім розпочинаємо другу фазу: до тіста добавляємо 180 г муки, 2 г дріжджів, 1 ціле яйце, 60 г масла кімнатної температури, 60 г цукру. Знову все ретельно перемішуємо руками. Закриваємо миску харчовою плівкою і знову ставимо в духовку розігріту до 30 градусів Цельсія, чекаємо доки тісто збільшиться у два рази (на це потрібно приблизно 2 години).

Третя фаза приготування: добавляємо в тісто 2 цілих яйця і 4 жовтка, 220 г муки – все перемішуємо, щоб тісто стало еластичним (приблизно 10 хв).

Висипаємо залишки цукру і солі, залишки м’якого масла, ізюм, ванільний цукор – знову все добре перемішуємо. Беремо харчову плівку і накриваємо миску. Ставимо тісто в 30 градусну духовку, чекаємо приблизно 2 години доки воно не збільшилось вдвоє.

Доки тісто піднімається, беремо паперову форму для панеттоне (паски) і гарно змащуємо маслом. Коли тісто підійшло, знову перемішуємо руками і потім викладаємо його у форми. Ставимо тісто в тепле місце і чекаємо, щоб воно піднялось до країв (це ще 2 години).

Випікати при температурі 200-220 градусів, паска вагою менше 1 кілограма печеться 30 хвилин, 1 кг – 45 хвилин, 1,5 кг – 1 година, 2 кг – 1,5 години.

Смачного і нехай у кожного все вдасться.

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
648 переглядів у липні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань