
16:48, 25 листопада 2020 р.
Надійне джерело
Боротьба Аліни Матвійчук у дівочій битві "чорних фартухів"

Фото: "СТБ"
У 12 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" кам'янчанка Аліна Матвійчук боролася за місце на проєкті у двох індивідуальних випробуваннях: конкурс з темною кімнатою та випробувала себе в азартних іграх.
Випробування темрявою
На кухарів-аматорів чекав класичний та завжди актуальний конкурс "Мастер Шеф" – темна кімната. Учасники по черзі заходили до абсолютно темного приміщення, в якому їм потрібно обрати наосліп 5 інгредієнтів. Кухарі використовували всі 5 інгредієнтів, адже комора буде зачинена впродовж всього випробування.
У темній кімнаті кожен учасник 10 сезону "Мастер Шеф" провів 3 хвилини, після сигналу кулінар-аматор виходив та дивився, що ж він обрав. Саме з цих продуктів кулінари-аматори готували страву, котра вирішила їхню подальшу долю на проєкті. Якщо кухар обирали забагато продуктів – судді забирали зайве, якщо замало – додавали продукти навмання.
За півтори години кожен кулінар-аматор приготував одну страву ресторанного рівня з тих продуктів, які вони самостійно обрали в темній кімнаті на осліп.
Пюре з додаванням артишоку у страві Олександра Горчакова розкритикував головний суддя проєкту 10 сезону "Мастер Шеф" – Ектор Хіменес-Браво. Страва Ірини Маленко таки була провальною через неправильно приготований соус, а Аліни Матвійчук – через непоєднувані продукти.
А от страви Ірини Раковчен, Марини Кобчук та Марії Кривенко приємно здивували суддів 10 сезону "Мастер Шеф". Також вони відзначили чудову страву Мірри Борисової, окрім подачі паштету, котрий виглядав, як екскременти тваринки.
За результатами першого випробування, чорний фартух одягнули Аліна Матвійчук, Ірина Маленко та Олександр Горчаков.
Ставки на конкурента, або як не програти всі гроші на азарті
У другому випробуванні на кухарів-аматорів чекало нове випробування, яке ще не було у попередніх сезонах кулінарного шоу. Дошка з рейтингом кухарів зіграло особливу роль в долі кожного з аматорів, а ці ж рейтинги конкуренти розставляли вони самі. Судді запропонували учасникам уважно подивитись один на одного та розподілити між собою одинадцять значків пронумерованих від 1 до 11.
Розставити учасників за їхньою кулінарною силою було не так вже й просто, адже кожен кухар відстоював свій кулінарний хист, котрий позначався на його рейтингу на дошці. Таким чином, кухарі-аматори підбили проміжний підсумок, щоб визначити рейтинг кухарів, адже фінал вже близько.
За відведені на роздуми 5 хвилин, кухарі розставили колег у такому рейтингу:
1 місце – Яна Балог, 2 – Мірра Борисова, 3 – Іра Раковчен, 4 – Марина Шмалько, 5 – Аліна Матвійчук, 6 – Дмитро Балита, 7 – Іра Маленко, 8 – Марія Кривенко, 9 – Юля Венедиктова, 10 – Марина Кобчук, 11 – Олександр Горчаков.
Судді записали ці результати на дошку та розповіли учасникам про подальші їхні дії та ще деякі умови випробування. Кожному кухарю потрібно було поставити ставки у трьох етапах конкурсу, на це буде відведений бюджет, який по закінченні конкурсу потрібно примножити, щоб отримати перемогу.
Після трьох турів, троє учасників з найменшою сумою грошей одягнуть чорні фартухи, а переможець може зняти свого чорного фартуха, якщо він у нього є.
Курка в кисло-солодкому соусі дісталась для Марини Шмалько, севіче з сібаса – у Юлії Венедиктової, млинці креп-сюзет – Ірині Раковчен, жульєн – Марині Кобчук, полпетті в неаполітанському соусі – Аліні Матвійчук, а Дмитру Балиті – лосось, Яні Балог – крок мадам.
Коли настав час ставити ставки, на першому етапі найбільше їх зібрали – Марина Шмалько, Марина Кобчук та Юля Венедиктова, на другому етапі найбільше ставили на – Юлю Венедиктову, Марію Кривенко, а у третьому – Аліна Матвійчук, Марія Кривенко.
Ідеально приготували свої страви на першому етапі тільки Марія Кривенко, Марина Кобчук, на другому – Марія Кривенко, Яна Балог, Дмитро Балита та Аліна Матвійчук, а на третьому – Марина Кобчук, Юля Венедиктова.
Не виправдали сподівання колег страви Юлії Венедиктової та Марини Шмалько, на них збанкрутувало багато учасників у цьому випробуванні.
Щоб зірвати ставки своїх колег та довести їх до можливого банкрутства Олександр Горчаков та Марина Шмалько вирішили спеціально зіпсувати свої страви, щоб підставити учасників.
У другому та третьому раундах правила випробування ті ж самі. Отож, за підсумками другого випробування найбільше грошей заробив на ставках Олександр Горчаков – 520 гривень, він знімає чорного фартуха. Поразку зазнали: Марія Кривенко, Марина Шмалько та Яна Балог. Дівчата одягнули чорні фартухи та боротимуться за місце у проєкті.
Дівоча битва чорних фартухів
На битві чорних фартухів кулінарам-аматорам потрібно приготувати лише одну страву – філе сібаса з овочами стір-фрай, з акцентом на правильну нарізку овочів жульєном та ідеальній філеровці риби.
Все, що потрібно для перемоги у випробуванні – це за 1 годину, що більш ніж достатньо для ідеального виконання страви приготувати точну копію презентації, нарізки, смаку та просмажки. Але завжди є своє "але" від суддів – готувати страву потрібно не на звичних зручних поверхнях, а на повітряній кульці.
Ектор Хіменес-Браво зазначив, що якщо працювати обережно – все можливо. До речі, якщо під час нарізки кулька лусне, судді дадуть запасні, але їх буде всього 10 штук на кожного.
У кожній кульці судді заховали багато конфеті, тому якщо кулька лусне, страву не можна продовжувати готувати доки кулінар не прибере їх з неї.
Перша кулька луснула у Яни Балог, далі в Іри Маленко. Дівчатам вкрай важко було зібратись з думками та обрати правильну стратегію нарізки на повітряній кульці.
За результатами битви чорних фартухів кулінарний проєкт у 12 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" не покидає ніхто.
Найсильніша битва чорних фартухів сезону не зломила кам'янчанку Аліну Матвійчук. Дівчина й надалі йде до перемоги, а ми – спостерігаємо за кулінарним шляхом землячки.
Читайте також:"Михайло Сімашкевич - новий голова Кам'янець-Подільської районної ради".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Скільки коштів ви даєте своїй дитині на кишенькові витрати? (якщо ви дитина, то скільки вам дають коштів)
проголосувало 89 відвідувачів
Тільки на обіди, близько 100 грн на тиждень.
34,8%
В середньому 50 грн в день, за тиждень - 250 грн.
47,2%
100 грн в день, за тиждень десь 1000 грн виходить.
11,2%
Від 100-200 грн в день.
1,1%
Я не даю своїй дитині гроші на кишенькові витрати.
5,6%
Останні новини
19:16
21 березня
18:40
21 березня
17:18
20 березня
Оголошення
10:09, 17 березня
10:09, 17 березня
09:52, 14 березня
16:10, 9 березня
17:47, 9 березня
live comments feed...
Коментарі