На Кам'янеччині виготовляють крафтовий індичий "мініхамон"

Фото: "Укрінформ"

У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий "мініхамон" та бастурму з курки.

Про це кореспонденту "Укрінформу" розповів власник зеленої садиби "Дім мандрівника", експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

Ми виготовляємо крафтові "мініхамон індичий по-бакотськи" та "бастурму курячу". Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель, - зазначив Толстіхін.

Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави.

Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили.

Крім того, планують виготовляти і крафтові напої. Усі продукти можна купити в садибі, а також замовити для доставки.

Читайте також: "У Кам’янці-Подільському до 14 років позбавлення волі засудили 32-річного чоловіка".