У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий "мініхамон" та бастурму з курки.
Про це кореспонденту "Укрінформу" розповів власник зеленої садиби "Дім мандрівника", експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий "мініхамон" та бастурму з курки.
Про це кореспонденту "Укрінформу" розповів власник зеленої садиби "Дім мандрівника", експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
Ми виготовляємо крафтові "мініхамон індичий по-бакотськи" та "бастурму курячу". Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель, - зазначив Толстіхін.
Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави.
Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили.
Крім того, планують виготовляти і крафтові напої. Усі продукти можна купити в садибі, а також замовити для доставки.