11 порад: заморозка овочів та фруктів

Заморожені овочі та фрукти на зиму - це чудове доповнення до зимовго раціону. За якими правилами потрібно проводити заморозку, щоб продукти мали свіжий смак, про це у матеріалі.

1. Абрикос, слива

Така заготовка приємно порадує тебе в холодні зимові дні. Заморожувати їх слід, видаливши попередньо кісточку, і розклавши у пластиков і пакет и із застібкою.

2. Яблука, айва, груші

Процедура заморозки цих фруктів досить непроста. Необхідно нарізати їх на невеликі часточки, потім помістити в миску і обприскати лимонним соком, щоб вони не темніли.

Після цього потрібно злегка підсушити фрукти на підносі і помістити їх у морозильну камеру. Потім слід розкласти фрукти у пакет и із застібкою.

3. Зелений горошок, кукурудза, спаржева квасоля

Перед заморожуванням ці продукти необхідно бланшувати, потім остудити, виклавши на чисту, м'яку тканину. Після цього слід розкласти їх у пакети із застібкою і помістити в морозилку.

4. Болгарський перець

Великі перці найкраще заморожувати для салатів, а середні - для фарширування. Після заморозки необхідно скласти їх один в один, зробивши невелику пірамідку.

5. Морква

Необхідно натерти моркву на крупній тертці і розкласти у пакет и із застібками. Потім слід помістити її в морозилку. Для овочевої суміші потрібно нарізати моркву на маленькі кубики і бланшувати. Коли вона охолоне, помістити в морозилку.

6. Баклажани, кабачки

Слід нарізати на невеликі кубики або кружечки, потім розкласти в пластикові пакети і помістити в морозилку. Це ідеально підійде для приготування супів.

7. Цвітна капуста

Перед заморожуванням її необхідно бланшувати, розібрати на суцвіття і помістити в пластикові пакети.

8. Брокколі

Цей овоч не потрібно бланшувати перед заморожуванням. Брокколі слід ретельно промити, висушити, розділити на суцвіття і заморозити, помістивши у пластикові пакети або контейнери.

9. Помідори

Маленькі помідори слід заморожувати цілими, зробивши невеликий прокол, щоб вони не лопнули. Великі помідори необхідно заморожувати, нарізаними на невеликі кільця або кубики.

10. Гриби

Гриби можна не тільки сушити, але і заморожувати! Перед заморожуванням їх необхідно, почистити, помити, просушити і помістити в пластикові пакети із застібкою.

11. Ягоди

Взагалі, будь-які ягоди придатні до заморожування. Тільки одні зберігають форму і смак краще, а інші трохи гірше. Можна сміливо заморожувати малину, ожину, смородину, суницю і полуницю. Деякі вважають , що подрібнювати ягоди в блендері, додавши трохи цукру. Взимку така суміш відмінно підійде як солодк ий наповнювач для йогуртів або коктейлів.