• Головна
  • 11 порад: заморозка овочів та фруктів
Актуально
13:36, 19 червня 2017 р.

11 порад: заморозка овочів та фруктів

Актуально
11 порад: заморозка овочів та фруктів

Заморожені овочі та фрукти на зиму - це чудове доповнення до зимовго раціону. За якими правилами потрібно проводити заморозку, щоб продукти мали свіжий смак, про це у матеріалі.

1. Абрикос, слива

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-1

Така заготовка приємно порадує тебе в холодні зимові дні. Заморожувати їх слід, видаливши попередньо кісточку, і розклавши у пластиков і пакет и із застібкою.

2. Яблука, айва, груші

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-2

Процедура заморозки цих фруктів досить непроста. Необхідно нарізати їх на невеликі часточки, потім помістити в миску і обприскати лимонним соком, щоб вони не темніли.

Після цього потрібно злегка підсушити фрукти на підносі і помістити їх у морозильну камеру. Потім слід розкласти фрукти у пакет и із застібкою.

3. Зелений горошок, кукурудза, спаржева квасоля

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-3

Перед заморожуванням ці продукти необхідно бланшувати, потім остудити, виклавши на чисту, м'яку тканину. Після цього слід розкласти їх у пакети із застібкою і помістити в морозилку.

4. Болгарський перець

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-4

Великі перці найкраще заморожувати для салатів, а середні - для фарширування. Після заморозки необхідно скласти їх один в один, зробивши невелику пірамідку.

5. Морква

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-5

Необхідно натерти моркву на крупній тертці і розкласти у пакет и із застібками. Потім слід помістити її в морозилку. Для овочевої суміші потрібно нарізати моркву на маленькі кубики і бланшувати. Коли вона охолоне, помістити в морозилку.

6. Баклажани, кабачки

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-6

Слід нарізати на невеликі кубики або кружечки, потім розкласти в пластикові пакети і помістити в морозилку. Це ідеально підійде для приготування супів.

7. Цвітна капуста

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-7

Перед заморожуванням її необхідно бланшувати, розібрати на суцвіття і помістити в пластикові пакети.

8. Брокколі

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-8

Цей овоч не потрібно бланшувати перед заморожуванням. Брокколі слід ретельно промити, висушити, розділити на суцвіття і заморозити, помістивши у пластикові пакети або контейнери.

9. Помідори

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-9

Маленькі помідори слід заморожувати цілими, зробивши невеликий прокол, щоб вони не лопнули. Великі помідори необхідно заморожувати, нарізаними на невеликі кільця або кубики.

10. Гриби

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-10

Гриби можна не тільки сушити, але і заморожувати! Перед заморожуванням їх необхідно, почистити, помити, просушити і помістити в пластикові пакети із застібкою.

11. Ягоди

11 порад: заморозка овочів та фруктів, фото-11

Взагалі, будь-які ягоди придатні до заморожування. Тільки одні зберігають форму і смак краще, а інші трохи гірше. Можна сміливо заморожувати малину, ожину, смородину, суницю і полуницю. Деякі вважають , що подрібнювати ягоди в блендері, додавши трохи цукру. Взимку така суміш відмінно підійде як солодк ий наповнювач для йогуртів або коктейлів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Продукти #заморозка #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...