Готуємо смачний бесквітний торт в домашніх умовах: 10 секретів приготування

Котра із господинь не знає як спекти бесквіт? Таких, мабуть не знайти, адже це один із найпростіших видів випічки. Саме із рецепту бесквіту починає експерименти на кухонному поприщі кожен кулінар. Проте якщо знати деякі секрети та мати певні навички, Ваш бесквіт вийде дуже смачним та справді неперевершеним.

Не дивлячись на те, що рецепт бесквітного тіста вважається класичним, через певну притаманну йому «примхливість», його не всім до снаги ідеально приготувати з першого разу. Хоча, як відомо, найсмачніші тістечка, рулети і торти виходять саме на основі бесквітного тіста.

Не такий «страшний» бесквіт, як дехто собі уявляє

Якщо говорити по-правді, то варто відзначити, що випікання бесквіту – процес не настільки складний, як багато хто собі може уявити. Проте і тут існують деякі кулінарні хитрощі та нюанси. Тому якщо дійсно хочете отримати ідеальне бесквітне тісто – радимо ознайомитися та врахувати кожен із них. Для тих, хто полюбляє готувати за новими і достатньо простими рецептами, а також не відмовиться від цікавих порад і корисних лайф-хаків, радимо відвідати «Блог компанії метро», перейшовши за посиланням https://blog.metro.ua/.

Ну що ж, розпочнемо! В наш час господині випікають багатошарові бесквітні торти не лише на особливі випадки, дні народження, ювілеї тощо. Багато хто полюбляє вдихати його аромати та смакувати свіжу випічку на сніданок. Багато хто дізнається перевірені роками рецепти від своїх мам та бабусь, які щедро ними діляться, інша ж частина довіряє мережі інтернет. Для початку можна спробувати спекти торт за експериментальним рецептом, а уже потім можна використовувати один із тих, котрі сподобалися.

Базовий рецепт приготування виглядає наступним чином:

  • завчасно розділені білки та жовтки потрібно збити із цукром та сіллю;

  • отриману суміш змішати у блендері;

  • додати борошно та замісити тісто потрібної консистенції;

  • заздалегідь розігріти до 200 С духовку та випікати тісто протягом ¼ години.

Пропонуємо Вашій увазі 10 нескладних правил, дотримуючись які Ви гарантовано отримаєте не тільки смачний, але і пишний бесквіт.

1. Температура посуду та інгредієнтів

Для того аби отримати дійсно смачний бесквіт – дотримуйтеся правильного температурного режиму інгредієнтів, котрі входять до рецепту приготування. Дуже важливо переконатися, що вони мають однакову температуру. До речі, посуду це правило теж стосується. Тобто якщо Ви берете усі інгредієнти із холодильника – потурбуйтесь про те, щоб посуд у якому будете змішувати складники був такої ж температури.

2. Борошно: ґатунок та клейковина

Для ідеального бісквіту потрібно надавати перевагу борошну вищого ґатунку з високою клейковиною. Пам'ятайте, що перед тим як приступати до процесу приготування, потрібно просіяти борошно, а також крохмаль і какао-порошок (якщо вони є у Вашому рецепті).

3. Білки окремо від жовтків

Як і для будь-якого іншого смаколика, приготування бесквіту потребує наявності яєць. Обов'язкова умова – дуже ретельно відділити білки від жовтків. Чому ретельно? Якщо хочете щоб збиті білки були якомога пишніші – у них не повинно бути анітрохи жовтків, також доречно охолодити їх. Посуд у якому плануєте збивати білки має бути чистим, знежиреним та сухим. Якщо ігнорувати ці рекомендації – про ідеально збиті пишні білки можна забути.

Не забувайте – ці та багато інших цікавинок можна знайти у «BlogMetro» за посиланням https://blog.metro.ua/.

4. Послідовність теж має значення!

Саме так, послідовність інгредієнтів для вдалого бесквіта вкрай важлива і не варто проходити повз цього правила. Послідовність – запорука ідеально пишного бесквіту. Для початку в миску кладуть жовтки, потім поступово (буквально по ложці) додають половину потрібного цукру та ванільний порошок. Усе це потрібно ретельно розтирати за допомогою вінчика або ж міксера. Спочатку а низьких обертах, а потім на великих. Після цього настає черга білків. Їх потрібно збивати до стійкої, пишної та густої піни із поступовим додаванням цукру, що залишився. Якщо білки збиті правильно то вони не витікатимуть із тарілки навіть якщо її перевернути вверх дном.

Слідкуйте за тим, щоб цукор повністю розчинився – важлива умова! Наступний етап – додавання частини збитих білків до жовтків, робіть це якомога акуратніше. Густоту та якість збивання оцінюють за допомогою ложки борошна. Тобто якщо борошно не провалюється на дно, а лежить на поверхні гіркою – Ви впоралися добре. Далі черга за борошном. Його теж варто додавати частинами, вимішуйте обережно. Потім додайте решту збитих білків.

5. Перемішуємо правильно

Правильне перемішування вважається дуже важливим для ідеального бесквіту. Тобто перемішуйте строго в одному напрямку, робіть це енергійно проте не дуже швидко, ложкою або лопаткою. Не варто перемішувати надто довго, щоб не зруйнувати бульбашки, котрі відповідають за пишність.

6. Форма має значення

Не забувайте змащувати форму для випікання маслом чи маргарином та злегка притрушувати борошном. Пам'ятайте! Не змащуються лише краї форми. Дехто встеляє дно форми пергаментом і для кращого відділення готового бесквіту від паперу теж змащують його жиром. Для рівного розподілення тіста по формі – покрутіть її зі сторони в сторону, або ж дуже обережно розрівняйте поверхню за допомогою лопатки.

7. Увага! Духовка на обрії!

Заздалегідь розігрійте до 180-200 С духовку. Перші 20-25 хвилин після початку випікання не варто відкривати дверцята духовки, адже такими діями ви ризикуєте спровокувати «падіння» коржа. Весь процес приготування займає загалом 35 хвилин. Для тих, хто хоче якомога швидше дістати готовий смаколик із духовки – не спішіть. Нехай залишить всередині ще на хвилин 10. Лише після цього вийміть із духовки, а також дістаньте спечений корж із форми.

8. Будьте послідовні та акуратні

Зайва акуратність у цій справі ніколи не стане на заваді, а навіть навпаки – допоможе досягти успіху. Тому якщо бажаєте приготувати пишний та дуже смачний бесквіт – чітко слідуйте рецептурі і правилам приготування. Будьте у своїх діях виваженими, послідовними та обережними, особливо коли дістаєте уже готового коржа із форми. Не кваптеся щоби корж не втратив свою форму та пишність.

9. Хто сказав, що бесквітне тісто не полюбляє експериментів?

Хоча бесквіт все ж варто готувати за правилами, проте експериментувати ніхто і ніколи не забороняв. Тут справа як-то кажуть у натхненні: є – сміливо експериментуйте, а ні – краще дотримуйтеся класики. Головне щоб все було в міру. Наприклад, замість стандартного борошна можна використати мигдальну (горіхову) крихту, можна додавати трохи кориці, меленої гвоздики або меленого мускатного горіха. У будь-якому випадку ваш бесквіт матиме незвичний та оригінальний аромат.

10. Витримка лише на користь

Що це означає? Перш ніж приступати до приготування – витримайте спечений корж за кімнатної температури, загальний час становить близько 7-8 годин. Ця порада не лише допоможе так би мовити «нагуляти апетит», але і дозволить легше розрізати коржі, при цьому вони не будуть кришитися. Щоправда правило «витримки» не стосується випадку, коли Ви збираєтеся готувати рулет із тонких бесквітних коржів, адже їх потрібно змащувати і скручувати ще теплими.

Ну і 11-те так би мовити неофіційне правило – прикрашайте бесквітний торт чи будь-яку іншу випічку на основі бесквітного тіста на свій смак. Фантазуйте, творіть, не соромтеся готувати бесквітні десерти із натхненням та задоволенням, вірте у свої сили. Адже лише завдячуючи цьому приготування стане найсправжнісіньким творчим процесом та в результаті увінчається солодким, смачним і таким ароматним успіхом у вигляді улюбленого десерту!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
189 переглядів у липні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі

Освіта
Із 1 серпня усі абітурієнти можуть подавати документи до закладів вищої освіти. Про початок вступної кампанії та додаткову сесію ЗНО в ефірі Українського радіо розповіла заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. Вступна кампанія в Україні розпочнеться 1-го серпня до закладів вищої освіти. Електронні заяви можна буде подати до 22 серпня. 25 червня відбулося тестування з математики. Ми дуже задоволені тим, як все про...
Кримінал
Обвинучаний, близько другої години ночі, знаходячись в квартирі, куди був запрошений потерпілою, перебуваючи у стані алкогольного сп'янінні, помітив мобільний телефон потерпілої марки "Хіаomi", моделі "Redmi 8". Скориставшись тим, що за його протиправними діями потерпіла не спостерігає, з корисливих мотивів, умисно, таємно з дерев'яної тумби викрав мобільний телефон гость марки "Хіаomi", моделі "Redmi 8". Повідомляє прес служба Єдиний державний реєстр судо...
Пригоди
30  червня  о 19:46 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу господарчої  споруди  житлового сектору у м. Кам’янець-Подільський. За викликом негайно прибуло чергове відділення 5 Державної пожежно-рятувальної частини. На момент їх прибуття полум’ям було охоплено речі домашнього вжитку на площі 5 кв.м. Повідомляє прес служба ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Пожежу вдалося локалізувати о 19:55 та о 19:59 - ліквідувати, не допустивши п...
Суспільство
Сьогодні, після довгої карантинної перерви, найменші кам’янчани попрямували до дитячих садків. За моїм дорученням, усі дошкільні заклади перевірено на готовність зустріти дітей, повідомляє мер міста на сторінкі Facebook. Наразі ситуація така: працівники забезпечені засобами індивідуального захисту; для температурного скринінгу закуплено безконтактні термометри; садочки мають дезінфікуючі засоби; оформлені інформаційні стенди, нанесено розмітка для дотриман...
Інтерв'ю
Першого липня виповнюється п’ять років, відколи в Україні запрацювали місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Нині в нашій державі їх налічується 84 і чотири з них розташовані на Хмельниччині: у Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові, Хмельницькому та Шепетівці. Скористатися послугами центрів може кожен, хто потребує фахової правничої допомоги: відповідно до законодавства безкоштовні юридичні консультації в центрах може отримати...
Суспільство
Чoму жителі селищa Пеpшoтpaвневого змушені poкaми пoтеpпaти від aнтисaнітapії сміттєвих бaків? Та коли розпочнеться будівництво майданчика по вул. Молодіжна, 27, на яке виділено 665 600 грн? У Кам’янці-Подільському наприкінці 2019 року завершилося голосування за ініціативи, які будуть реалізовуватися в рамках програми Громадський бюджет. Проєкт №3 – "Будівництво міні-поля, баскетбольного/волейбольного спортивного майданчика" в селищі цементного заводу, вул...
Аналітика
ГМ "ОПОРА" дослідила, для кого з політичних партій соцмережі є системним інструментом комунікації з виборцями Хмельниччини. Найбільш активно працюють осередки партій "Слуга народу", ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", "Європейська солідарність", "За конкретні справи". Найбільшу аудиторію користувачів охоплюють ВО "Свобода" та "Слуга народу". У фокусі дослідження ОПОРИ опинилися осередки партій, які мають власні фракції в Хмельницькій обласній та міській радах,...
Влада
Законопроєктом пропонуються зміни про адміністративні правопорушення, спрямовані на збільшення максимального дозволеного перевищення швидкості руху на міжнародних та національних автомобільних дорогах: на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають по одній смузі для руху в кожному напрямку - більш як на тридцять кілометрів на годину; на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають дві смуги для руху в одному напрямку - біл...
Суспільство
Відтепер домашні тварини будуть безоплатно передаватися притулкам для тварин або іншим установам для утримання тварин. Кабінет Міністрів України схвалив постанову Мін’юсту про внесення змін до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби. Повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України. Зокрема, Порядок доповнено положеннями, які врегульовують реалізацію тварин, які були конфісковані у госп...
Відповідальний за розділ
Книш Маргарита
Журналісти сайту 3849.com.ua до ваших послуг.

Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Кам'янця-Подільського більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!
Телефон: +380977061073