• Головна
  • Рецепт італійської паски (панеттоне) від Вадима Ковальова
10:33, 8 квітня 2020 р.

Рецепт італійської паски (панеттоне) від Вадима Ковальова

Фото: мережа Інтернет

Фото: мережа Інтернет

Наближається найбільше християнське свято - Пасха, напередодні якого майже всі господині готуються до випікання головного символу свята – паски. Вона являється окрасою пасхального кошика та святкового столу.

Останні роки стає модним звітувати про свої успіхи у випіканні пасхального символу в соціальних мережах, але дана випічка є дуже складною та потребує особливої уваги. У деяких родинах рецепт паски передавався з покоління в покоління, а дехто старається відійти від традицій та спробувати щось нове та оригінальне, і, тут у пригоді стають рецепти, якими рясніє Інтернет, кулінарі телевізійні шоу та блоги.

Редакція сайту "3849.com.ua" пропонує рецепт італійського панеттоне від талановитого шеф-кухаря із Кам'янця-Подільського Вадима Ковальова, який любить ділитись рецептами, адже це стимулює його розвиватись та вдосконалюватись як кухар.

Рецепт італійської паски (панеттоне) від Вадима Ковальова, фото-1

Інгредієнти:

  • мука – 500 г;
  • пивні дріжджі (свіжі не сухі) – 12 г;
  • молоко – 60 мл;
  • яйця – 3 цілих та 4 жовтки;
  • цукор – 160 г;
  • родзинки – 100 г;
  • цукати 40 г;
  • ванільний цукор – 3 пакетики;
  • вершкове масло - 160 г;
  • сіль.

Приготування панеттоне можна умовно розділити на три фази.

Перша фаза: родзинки заливаємо холодною водою, щоб вони почали розмокати. В глибокій мисці замішуємо: 100 г муки, 1 ложку цукру, 10 г дріжджів, 60 мл молока. Добре перемішуємо всі компоненти до однорідної консистенції. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо тісто підійматись у духовку, розігріту до 30 градусів (так воно швидше підніметься). Чекаємо доки тісто збільшиться у два рази, для цього необхідно близько 1 години.

Потім розпочинаємо другу фазу: до тіста додаємо 180 г муки, 2 г дріжджів, 1 ціле яйце, 60 г масла кімнатної температури, 60 г цукру. Знову все ретельно перемішуємо руками. Закриваємо миску харчовою плівкою і знову ставимо в духовку розігріту до 30 градусів Цельсія, чекаємо доки тісто збільшиться у два рази (на це потрібно приблизно 2 години).

Третя фаза приготування: додаємо в тісто 2 цілих яйця і 4 жовтки, 220 г муки – все перемішуємо, щоб тісто стало еластичним (приблизно 10 хв).

Висипаємо залишки цукру і солі, залишки м’якого масла, родзинки, ванільний цукор – знову все добре перемішуємо. Беремо харчову плівку і накриваємо миску. Ставимо тісто в 30 градусну духовку, чекаємо приблизно 2 години доки воно не збільшилось вдвоє.

Доки тісто підіймається, беремо паперову форму для панеттоне (паски) і гарно змащуємо маслом. Коли тісто підійшло, знову перемішуємо руками і потім викладаємо його у форми. Ставимо тісто в тепле місце і чекаємо, щоб воно піднялось до країв (це ще 2 години).

Випікати при температурі 200-220 градусів, паска вагою менш як 1 кілограм печеться 30 хвилин, 1 кг – 45 хвилин, 1,5 кг – 1 година, 2 кг – 1,5 години.

Смачного і нехай у кожного все вдасться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Панеттоне #паска #випікання #рецепт #ВадимКовальов
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...