15:05, 31 жовтня 2016 р.
Їжа по-сезону: ТОП-7 страв на кожний день
Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок. Настав час звернути увагу на різноманітні осінні фрукти і овочі, заглянувши на продуктовий ринок. Злегка набридлі за літо огірки і помідори відійшли на другий план, поступившись місцем яскравим і ароматним продуктам.
Чисельні дослідження дієтологів підтверджують, що найкорисніші продукти – сезонні. А восени нам надається прекрасна можливість запастися усіма необхідними вітамінами і мікроелементами перед довгою зимою. В цю пору рекомендують вживати якомога більше овочів, фруктів і зелені. Багатий вітамінами раціон стане запорукою сильного імунітету і чудового самопочуття. До того ж, страви на основі овочів менш калорійні, ніж інші гарніри.
Хоча ресторанні заклади Кам’янця-Подільського і відрізняються атмосферністю та смачними стравами, але кожний погодиться, що наїдки, які готуються вдома – найкращі, адже сповнені любов’ю.
Команда сайту «3849.com.ua» підготувала для вас 7 сезонних страв восени на кожний день, яких ви не знайдете у кафе та ресторанах міста, але зможете легко приготувати вдома.
1. Понеділок - Суп з лісових грибів
Споконвіку на Русі, суп з грибами іменувався, як грибовниця. Він має неймовірний аромат лісових грибів і приголомшливий смак. Саме восени ростуть найсмачніші гриби, які наділені корисними мікроелементами. Крім того, грибовницю зовсім не важко приготувати.
2. Вівторок - Овочеве рагу
Головна перевага овочевого рагу полягає в тому, що його можна приготувати дуже швидко і практично з будь-яких овочів, і виходить воно завжди смачним і ситним. Овочеве рагу – прекрасна страва для осені, яка дає нескінченний простір для кулінарних експериментів, адже готувати його можна по-різному, досить кожен раз міняти набір інгредієнтів і форму нарізки овочів.
3. Середа - Яблучний пиріг або Шарлотка
Яблучний пиріг дуже швидко готується і, насправді, не потребує дорогих продуктів. Чудовий смак та неперевершений аромат кориці підкорять вас назавжди. Ним можна снідати в будень та пригощати гостей в свято. Простий, смачний, корисний яблучний пиріг – гарний десерт до чаю чи кави.
4. Четвер - Гарбузовий суп-пюре
Найдавніший овоч, завезений з Південної Америки, гарбуз володіє багатьма корисними властивостями, завдяки наявності в своїй ніжній жовтій м`якоті різноманітних вітамінів і мікроелементів, необхідних для організму людини. Страви приготовані з гарбуза користуються популярністю в кухнях всього світу, наприклад, традиційною європейською стравою є гарбузовий суп-пюре.
5. П’ятниця - Тушкована капуста
Тушкована капуста - смачне і недороге блюдо, яке дуже часто можна побачити на наших столах. Його люблять за універсальність і доступність, оскільки його можна подавати і як гарнір, і як закуску, використовувати в якості основи для салатів і начинки для пирогів, додавати у фарш. Готувати його нескладно, інгредієнти можна купити в будь-якому магазині, а найчастіше - вони частина «стратегічного запасу», завжди присутнього в холодильнику.
6. Субота - Кекси з грушею
Груша - один з тих нечисленних видів фруктів, який практично повсюдно росте в нашій країні. Завдяки цьому ми маємо чудову можливість їсти дійсно корисні і ароматні плоди під час збирання їх урожаю. З грушами можна готувати безліч смачних страв, у тому числі, звичайно ж десертів.
7. Неділя - Чай з імбиром та апельсином
І наприкінці тижня пропонуємо теплий напій, який зігріє холодною дощовою осінню. Імбир стимулює обмін речовин, тонізує, покращує колір шкіри і сприяє схудненню. Чай з імбиром, апельсином і лимоном насичує вітамінами та служить відмінною профілактикою простудних захворювань.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:49
Вчора
Спецтема
Оголошення
live comments feed...
Коментарі