Кам'янчанка Аліна Матвійчук вибула з кулінарного шоу "МастерШеф"

Фото: "СТБ", Книш Маргарита
Фото: "СТБ"

Минулої суботи на "МастерШеф" 9 кухарів-аматорів чекали надскладні завдання і перевірка на дружбу, яку не всі зможуть пройти. А ще на кулінарний проєкт приїхали супермамочки України, щоб оцінити роботу кулінарів.

У 15 випуску 10 сезону "МастерШеф" кухарям-аматорам потрібно було скласти меню для сім'ї з трьох осіб з обмеженим бюджетом, а оцінювали страви кулінарів переможниці проєкту "Супермама".

Суддя Ольга Мартиновська зустріла кухарів-аматорів з самого ранку біля супермаркету і оголосила правила першого випробування. Учасникам потрібно було розділитися на дві команди, але капітанів вибирала суддя Ольга Мартиновська. Першим капітаном червоної команди стала Ірина Маленко, вона вибрала собі в допомогу Аліну Матвійчук, Марію Кривенко і Яну Балита.

Другим капітаном стала Мірра Борисова, в її команду увійшли Дмитро Балита, Іра Раковчен, Юля Венедиктова і Марина Кобчук.

У обох команд була одна година на закупівлю продуктів, з яких їм потрібно було за півтори години приготувати страви напівфабрикати на весь тиждень для сім'ї з трьох осіб. Страв потрібно було приготувати якомога більше, а оцінювали роботу кухарів три переможниці проєкту "Супермама".

Команда червоних, в якій була Аліна Матвійчук, із закуплених продуктів приготувала равіолі з гарбузом і куркою, Кіш Лорен з лососем, паштет в формочках, фаршировані перці і десерт. У команді синіх були такі страви, як сирники, голубці, равіолі, крем-суп з гарбуза, гуляш, сорбет, Браун, компот і пшеничний хліб, який потрібно було допекти в духовці.

Час на приготування страв пройшло швидко, тому на кухню оцінювати роботу кухарів вже прийшли супермама України - Аня Тарнавська, мама трьох діточок, супер діджей Наталя, більш відома як Мадонна і Олена Глузд - бізнес мама, власниця мережі ательє.

Дівчата почали ревізію з холодильника команди синіх, що їм найбільше не сподобалося - це незрозуміло підписані наклейки зі стравами. Супермамочкам важко було розібратися, що з чим поєднати.

У холодильнику червоних їм більше сподобалися розставлені страви, і за складом вони більш раціональні для дітей.

Після дегустації всіх обраних страв, дівчата віддали два голоси за команду червоних, а за синіх проголосувала тільки Аня Тарнавська.

У другому випробуванні 9 кухарів-аматорів чекало абсолютно нове випробування, яке закінчилося з абсолютно несподіваним результатом. Але спочатку судді запропонували командам розділитися на команди. Першим капітаном стала Ірина Маленко - в червону команду вона вибрала Дмитра Балита, Аліну Матвійчук, капітаном синіх Ірина вибрала Марію Кривенко, в її команду увійшли Іра Раковчен і Мірра Борисова, а третім капітаном жовтих стала Марина Кобчук, в її команду увійшли Яна Балог і Юля Венедиктова.

Команди чекали 9 страв прихованих під баранчики, в кожному з цих страв були помилки - їх і потрібно було відгадати командам. Чим більше помилок відгадала команда та встигла першою про них доповісти суддям, тим більше очок змогли заробити.

За ці бали команда зможе вибрати собі продуктовий кошик для подальшого приготування. За одну годину з тих продуктів на які вони зароблять бали, командам потрібно було приготувати три страви - холодну закуску, гарячу закуску і основне блюдо.

Під баранців були такі страви:

1 баранчик - в ньому не вистачало 3 інгредієнтів і це не вгадала жодна команда.

2 баранчик - яйця Бенедикт - червоні першими помітили, що замість лосося повинен був бути бекон, вони і отримали один бал.

3 баранчик - салат Нісуаз - в ньому був лосось, а повинен був бути тунець, зарахували бал синім.

4 баранчик - паста з морепродуктами - сині відгадали, що в страві не повинно бути пармезану.

5 баранчик - паста Карбонара - жовті першими помітили, що там не повинно бути вершків.

6 баранчик - Биф Веллінгтон - жовті правильно зазначили, що в страві свинина, а повинна була бути яловичина.

7 баранчик - шніцель - жовті сказали, що він зі свинини готується, а був з куркою.

8 баранчик - Кокован - повинна бути курка, а була перепілка, один бал отримали сині.

9 баранчик - різотто - жовті відгадали першими, що в страві не той рис.

За результатами першого етапу приготування у команди жовтих 4 бали, у синіх - 3 бали, а у червоних - один. Тепер кожна команда повинна була вибрати собі продуктовий кошик, і купити її за ті бали, які заробила своїми знаннями.

Жовті обрали сезонний набір по 4 бали, а ось сині вирішили підсунути свиню своїм колегам - команді червоних, і забрали єдиний набір продуктів які ті могли купити за 1 зароблений бал. Сині купили продуктові відходи і овочі.

Судді 1покликали до себе в команду червоних і дали їм три чорних фартуха - сьогодні їм немає з чого готувати і відправили їх на балкон, спостерігати за конкурсом.

Але чи допомогла команді синіх така стратегія? Судячи з того, що вони приготували за годину відведеного часу і шквальною критикою від суддів - справи не такі хороші, як би їм хотілося.

В основному страви синіх - м'ясне галантином з пюре селери і броколіні, останнє було переготовлено, а в загальному в блюді була повна диспропорція всіх інгредієнтів. Команда жовтих теж не впоралася зі своїм завданням і зіпсувала всі продукти, а вони у них були хороші. Маринована риба в малині і томатах була неапетитна і неорганічна, риба не смачна.

Судді 10 сезону "МастерШеф" Ольга Мартиновська, Володимир Ярославський і Ектор Хіменес-Браво вражені, як можна в кінці сезону подавати такі страви, куди поділися всі знання і навички кухарів-аматорів?! Ектор Хіменес-Браво зазначив команду синіх:

Ваші смаки були трішки краще, але це не перемога - на балкон! Жовті - з таким розкішним набором продуктів ви подали жахливі страви!, - з гнівним поглядом виголосив головний суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво.

Судді попросили капітана команди жовтих вибрати хто одягне чорний фартух - Марина Кобчук вибрала себе і билася за місце в кулінарному проєкті з іншими учасниками.

Цього разу чорні фартухи заслужило шестеро кулінарів-аматорів - Мірра Борисова, Іра Маленко, Юля Краса, Дмитро Балита, Аліна Матвійчук та Марина Кобчук. Щоб завоювати заповітне місце на проєкті, їм потрібно було повторити блюдо суддів - лосось з тушкованими овочами, грибним Жу і грибними чіпсами.

Звичайно ж, при одному "але" - учасники не отримали ні сковорідок, ні сотейників, ні віночків і ні ложок, тобто, зовсім ніякого посуду! Замість цього їм довелося готувати за допомогою продукції, якою користується чи не кожна українська родина - фольги, пергаменту, рукава для запікання, пакетів зі слайдером, рукавичок, серветок і дроту! Судді самі випробували всі "девайси", щоб довести, що це реально.

Під час конкурсу кулінари-аматори споруджували з фольги та дроту сковорідки і тарілки, маринували продукти, готували соуси і навіть збивали яйця в зіп-пакетах. Ектор зазначив, що у Мірри соус вийшов ароматним, а риба чудовою. Іра підкорила Володимира гармонією смаків, а філе Діми дуже сподобалося Ользі. Юля Краса отримала трохи зауважень, як і Марина.

Найбільше помилок допустила кам'янчанка Аліна Матвійчук. Учасниця спалила шкурку лосося, а також приготувала невдалий соус. Хоч Ектор і зазначив, що Аліна була однією з найсильніших учасниць, її помилки були неприпустимі. 

На великий жаль, 15 випуск 10 сезону проєкту "МастерШеф" залишає наша землячка.

Битва чорних фартухів, Фото: "СТБ"
Битва чорних фартухів, Фото: "СТБ"

Читайте також: "Студентка кам'янецького вишу отримуватиме стипендію Кабінету Міністрів України".

Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
157 переглядів у квітні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі

Відповідальний за розділ
Книш Маргарита
Журналісти сайту 3849.com.ua до ваших послуг.

Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Кам'янця-Подільського більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!
Телефон: +380977061073