
11:46, 30 квітня 2020 р.
Надійне джерело
Працювати не можна заборонити: що треба знати про роботу ринків

Фото: "Уніан"
Роботу ринків знову дозволено. Та чи надовго?
МОЗ встановило перелік обов'язкових вимог, які повинні виконуватися при роботі агропродовольчих ринків. Повідомляє пресслужба "Адвокат права".
Відповідні зміни до постанови №211 від 11 березня 2020 року вніс Кабінет Міністрів на засіданні 29 квітня. Змінами впорядковується діяльність агропродовольчих ринків на період карантину.
Прийнята постанова повинна бути опублікована в "Урядовому кур'єрі", що означатиме фактичний рестарт роботи продовольчих ринків. При дотриманні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем МОЗ, в Україні відкриється 872 ринки.
Згідно з прийнятими змінами головний державний санітарний лікар України розробив і затвердив перелік вимог щодо профілактичних заходів протидії COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.
Йдеться про:
- наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;
- допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
- проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявність на кожному вході (в'їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
- кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв. м торговельної площі;
- відстань між місцями продавців - не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;
- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися.
Також агропродовольчі ринки зобов'язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень.
На Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено здійснення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог, а також обов'язкова присутність не менше двох інспекторів протягом всього часу його роботи.
Читайте також: "У Кам'янці-Подільському нова підозра на інфікування COVID-19".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:13
5 грудня
Що очікує Україну до вступу в ЄС і як набуття членства вплине на кожного українця
Партнерський матеріал
11:00
5 грудня
19:40
4 грудня
11:59
3 грудня
Зміни у сфері прав споживачів, екологія і транспорт: як Україна наближається до стандартів ЄС у повсякденні
Партнерський матеріал
11:00
2 грудня
Оголошення
09:22, 28 листопада
Коментарі