14:24, 15 серпня 2016 р.

Обережно: КАВУН!

В останній місяць літа на прилавках ринків та супермаркетів з'являються великі смугасті ягоди. Дуже мало хто може відмовити собі в задоволенні у спеку в понад 30° поласувати смачним червоним соковитим кавуном. Тим паче лікарі стверджують, що вживання кавунів приносить величезну користь для нашого організму.

Цінність його відмітили ще в Стародавньому Єгипті. Його насіння та наскельні зображення археологи знаходили в гробницях фараонів. 

Кавун складається на 90-95% з води і сприяє швидкому виведенню шкідливих речовин з організму. Його червона соковита м'якоть багата фолієвою кислотою, яка необхідна для нормального кровотворення. Але щоб кавун не перетворився на загрозу, його слід правильно обирати.

Тому ми пропонуємо 5 порад корисного, а головне безпечного придбання кавуна: 

1. Місце продажу. 
Ніколи не купуйте кавун у придорожніх місцях, адже його шкірка вбирає у собі всі вихлопні гази та пил, які потім потрапляють у ваш організм. 

2. Тільки цілий. 
Ні в якому разі не беріть розрізаного навпіл або пошкодженого, які здебільшого приваблюють нижчою ціною, ніж звичайний, адже ви не знаєте за яких умов він був пошкоджений. 

3. Звук. 
Стиглий кавун має глухий звук при поплескуванні по ньому долонею. 

4. М'якоть. 
Середина кавуна не повинна мати жовтого чи фіолетового відтінку. Це свідчить про великий вміст нітратів. 

5. Розмір. 
Достиглий кавун - великий, але при цьому не надто важкий. Слід остерігатися занадто великих або дуже малих. 

Будьте обережним при виборі кавуна, щоб ягода з величезною кількістю корисних властивостей не перетворилася на біду для вашого організму та не відігнала бажання взагалі вживати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кавун #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...