Різдвяні рецепти

Передріздвяний час створює настрій для особливих вчинків, цікавих подарунків, оригінальних рецептів. Так хочеться здивувати чоловіка смачнючим м’ясом, маму новим салатиком, а діток ароматною випічкою. Сайт "3849.com.ua" приготував для вас підбірку перевірених рецептів, які приємно здивують ваших гостей.

Імбирне печиво

Пряний аромат цього печива асоціюється зі святковою атмосферою, теплом і чарівністю свята.

Що потрібно?

  • борошно – 200 г;
  • яйце куряче – 1 шт;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 120 г;
  • мед – 3 чайні ложки;
  • імбир, кардамон, кориця (мелені) – по 1 чайні ложці;
  • гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки;
  • розпушувач – 1,5 чайної ложки.

Як готувати?

Змішуємо корицю, кардамон, імбир, гвоздику, борошно. У іншій мисці розтираємо цукор з маслом, додаємо яйце, мед (розігрітий) і розпушувач. Змішуємо інгредієнти з двох посудин, дбайливо перемішуємо. Загортаємо усе в харчову плівку (можна у поліетиленовий пакетик) і ставимо в холодильник на 2 год. Тонко розкатуємо, вирізаємо формочками, деко застеляємо пергаментом. У духовку при 180 градусів на 5-7 хвилин. Печиво готується дуже швидко, слідкуйте за кольором – має бути золотим. Готову смакоту можна розмалювати глазур’ю, шоколадом – дітям така забава сподобається. Печиво можна подати з чаєм, кавою, молоком, гарячим шоколадом.

Олів’є

Дуже важко уявити свято без цього легендарного салату. Це спадщина, яка передаються нам ще від бабусь. Наш рецепт корисний, але не менш смачний.

Що потрібно?

  • морква – 2 шт;
  • картопля – 2 шт;
  • куряче філе – 200 г;
  • горошок зелений заморожений – 100 г;
  • цибуля – половина;
  • вершкове масло (для смаження);
  • огірок солоний – 2 шт.

Для майонезу:

  • жовток – 2 шт;
  • французька гірчиця – 1 ст. л.;
  • сік половинки лимона;
  • оливкова олія – 100 мл.

Як готувати?

Моркву, картоплю, м'ясо (у фользі) запекти у духовці до готовності. Горошок просмажити у маслі на сковороді. Цибулю замаринувати в оцеті і чорному перцеві. Усі інгредієнти нарізаємо не мілко. Тепер готуємо майонез – змішуємо жовтки, гірчицю, сік. Починаємо збивати блендером, поступово додаючи олію, до однорідної маси. Заправляємо салат майонезом, додаємо сіль за смаком. У результаті – овочі зберігають корисні властивості, м’ясо корисніше ковбаси, майонез без шкідливих добавок.

Узвар

Традиційний український напій, який ставили на стіл ще наші пра-пра-прабабусі. Якщо кутя – господиня різдвяного столу, то узвар – господар.

Що потрібно?

  • сухофрукти: чорнослив, яблука, груші, родзинки (по 100 г);
  • мед (цукор) за смаком;
  • вода – 5 л.

Як готувати?

Промийте сухофрукти. У теплу воду додайте груші, через 10 хвилин – яблука, через 5 хвилин – чорнослив і родзинки. Варити ще 15 хвилин. Коли трохи охолоне, додати мед. Настоювати ще 4-5 годин. Узвар має бути насиченим, тому краще готувати його зранку і дати час "насититися".

Фруктові цукерки

Ну куди ж без солодощів? То чому б їх не зробити корисними, домашніми і позбавленими «ешок» і пальмоваї олії? До того ж дітям сподобається процес приготування, а гості оцінять вашу хазяйновитість.

Що потрібно?

  • сухофрукти (курага, чорнослив, фініки, родзинки) – 300 г;
  • горіхи (грецький, волоський, фундук) – 100 г;
  • какао-порошок і кокосова стружка для декору.

Як готувати?

Сухофрукти промийте, перебийте у блендері. Горіхи теж перебити в блендері або у м’ясорубці (окрім фундука). Перемішайте інгредієнти, зробіть кульки, у середину помістіть фундук. Кульки обваляйте у какао і кокосовій стружці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.