• Головна
  • Жасминовий чай для печива запарюють у молоці
10:42, 4 липня 2016 р.

Жасминовий чай для печива запарюють у молоці

— Бісквітне печиво Мадлен може стати святковим десертом. Потрібно додати крем із жасминовим ароматом, — розповідає 33-річна Марина Круть із міста Кам'янець-Подільський.

80 г вершкового масла дістає з холодильника за годину до приготування — щоб стало кімнатної температури. 2 яйця та 100 г цукру збиває до пишної маси. Про­сіює 150 г борошна. Всипає 1/2 ч. л. розпушувача й перемішує. Додає масло і знову перемішує. Ставить у холодильник на годину. Силіконові форми на три чверті заповнює тістом. Робить це ложкою чи кондитерським мішком.

— Силіконові формочки нічим не змащую. Тефлонові — маслом і присипаю борошном, — говорить Марина Круть.

Ставить тісто в розігріту до 200°C духовку на 15 хв. Готове печиво викладає на дерев'яну ­дошку й дає охолонути.

— Печиво буде смачніше, якщо полити його білим ароматним кремом. Це вишуканий десерт.

Замочує 8 г желатину в 60 мл холодної води. У каструлю наливає півсклянки молока. Доводить до кипіння. Знімає з вогню, всипає 10 г зеленого чаю з жасмином. Каструлю накриває кришкою, залишає настоюватися 15 хв. Проціджує.

— Чай запарюю молоком, щоб аромат був яскравіший. Пахнутиме, як жива квітка.

Розтоплює 100 г білого шоколаду на водяній бані чи в мікрохвильовці. Вкидає туди желатин, перемішує. Наливає молоко. Ще раз мішає. Збиває міксером 300 мл жирних вершків, додає до холодної шоколадної маси.

— Печиво складаю у прозору піалу, поливаю кремом. Для аромату в долонях перетираю 50 грамів жасминового чаю. Посипаю десерт. Прикрашаю свіжими ягідками та листям м'яти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#печиво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...